🖍️Általános leírás

Funkciók indítása menüből

Az MRC rendszer menüje az MRC Asztal fejlécén bal oldalon látható Menü felirat alatt található. A feliratra kattintva kinyílik a menü. Eltüntetéséhez újra a Menü feliratra kell kattintani. A menüben lehet megkeresni azt a menüpontot/funkciót, amit el szeretnénk indítani. Ha egy menüpontnak további almenüje van, azt a menüpont megnevezése mögött egy kis nyíl jelzi, melyre az egérrel közelítve az almenü is kinyílik. Funkciót elindítani csak olyan menüpontból lehet, aminek már nincs almenüje.

Funkciók indítása ikonról

A gyakran használatban lévő menüpontokat ki lehet húzni az MRC Asztalra, ahol ezt követően az ikonra kattintva egyszerűen el lehet érni a munkafelületet. A menüpont kihúzásához az Asztalra rá kell állni a kívánt menüpontra, majd a jobb egérgombot lenyomni, tartani, közben egérrel „kihúzni” az ikont az Asztalra.

Funkció indító ikon törlése

Ha egy Asztalra kihúzott menüpont/funkció ikon szükségtelenné válik, van lehetőség a törlésére (természetesen a funkció továbbra is elérhető marad a menüből). Funkció indító ikon törléséhez jobb egérgombbal kell kattintani a kiválasztott ikonra és a felajánlott helyi menüből ki kell választani a Törlés parancsot.

MRC Asztal

Az asztal három részből áll.

Fejléc

  • Menü

  • Belépett felhasználó és aktuális szerepkör

  • Adatbázis neve

  • 15: év választás (évváltáskor van jelentősége, amikor bizonyos felhasználóknak az új évben még rögzíteni kell régi évre szóló bizonylatokat)

  • boríték: MRC belső üzenetközpontja

  • piros lefele mutató nyíl: MRC Asztal Windows tálcára helyezése

  • X: kilépés a rendszerből

Munkaterület

Funkció indító ikonok és megnyíló ablakok helye.

Lábléc

A rendszeridőt mutatja, valamint itt jelenik meg egyes hibák esetén a rendszer szintű hibaüzenet. Az MRC rendszerben használható ikonokra, nyomógombokra egérrel közelítve (rákattintás nélkül) a rendszer kiírja, hogy mire való, s ha van, a kapcsolódó gyorsbillentyűt is jelzi.

Ablakok középre húzása

Nyitott ablakokat középre tudjuk rendezni (Jobb egérgomb: Ablak beállítások / Nyitott ablakok középre igazítása)

Last updated