🖥️Asztal felépítése

Az MRC asztalának felépítése

  1. Menü gombja

  2. Jelenleg bejelentkezett ügyintéző

  3. Jelenleg aktív adatbázis

  4. Év választás - Nyitott ablakok kezelése - Üzenetkezelő - Tálcára helyezés - Program bezárása

  5. Asztalra rögzített modulok ikonjai

  6. Aktuális dátum, idő

  7. Rendszerüzenetek

  8. Üzenetkezelő

Az új verzióban felhasználónként az adatbázisban tárolódnak a beállítások, így bármelyik gépen lépünk be a rendszerbe, ugyan azt a beállítást fogjuk látni.

E miatt kell az indító ikonokat újból kihúzni az asztalra, cserében viszont másik felhasználó nem tudja „elrontani”.

Ez vonatkozik az ikonokon kívül a menü, színek, a későbbiekben beállítandó törzsadat képernyőkre is.

Amennyiben több adatbázissal ( céggel ) dolgozunk, ezt a beállítást minden adatbázisban végig kell(ene) csinálni. Ezt segítve a már beállított adatbázis paramétereit ki tudjuk exportálni, és belépve a még át nem paraméterezett adatbázisba, egy gombnyomásra be tudjuk importálni.

Ezt az áttöltési lehetőséget, az asztalon a jobb egérgombbal érhetjük el.

Főképernyő, színsémák, menüstílus

Az MRC+ asztalán a jobboldali egérgomb megnyomásával egy menü jelenik meg, aminek segítségével módosíthatjuk a program megjelenését.

Választhatunk az előre beállított színsémák közül,

Vagy egyedi beállításokat is végrehajthatunk, ahol módosítható a menü megjelenése is.

A menürendszer megjelenítését lehet választani a „klasszikus”

és az új típusú között. Alapértelmezett a „klasszikus” nézet.

Beállítható az alapértelmezett nyomtatás.

Az aktuális beviteli (fókusz) mező egy piros kerettel van körülvéve a jobb láthatóság érdekében.

Évek közti váltás a képernyő jobb felső részén, a naptár ikonra kattintással lehetséges. ( A címmezőben megszűnt ez a lehetőség )

Az ablakok eltérő felbontású gépeken máshol jelenhetnek meg. Előfordulhat, hogy az ablak „kicsúszik” a képernyőről. Ebben az esetben a rendszer automatikusan középre helyezi, ezzel biztosítva, hogy a teljes ablak látszódjon.

Esetenként előfordul, hogy az MRC indításkor vagy használat közben a tálcáról való kinyitáskor nem teljes ablak nézetben jelenik meg, hanem a képernyő jobb alsó negyedrészére csúszik, ott fixen beragad, nem mozgatható. Ilyenkor az eredeti teljes képernyős nézet eléréséhez a következőt kell tenni. Az MRC Asztalon egy üres részen jobb egérgombbal elő kell hívni a helyi menüt, s abból az Asztal beállítások / MR.C méretezhető ablakban opciót kell választani. Ennek hatására az MRC felület a fejlécen egérrel megfoghatóvá és mozgathatóvá válik, így elérhető lesz az MRC ablak jobb felső részén a fejléc soron látható tálcára helyezés (piros lefele mutató nyíl, alatta tálca) ikon. Az MRC-t tálcára téve, majd onnan kinyitva újra a teljes képernyős nézet lesz látható.

Last updated