🏁MR.C Első indítás

Első indítás

Első program indításkor az MRC-n belüli az adatbázis beállítások

A rendszerbe történõ bejelentkezés a felhasználó nevének megadásával történik. Ez a rendszer elsõ indításakor mindig az "super" mozaikszóval és „super” jelszóval történik. A késöbbiekben minden felhasználó átírhatja a saját igénye szerint. Lépjünk át a Cégek fülecskére és módosítsuk le az ALAP nevű és MRCDEF hivatkozású adatbázist az általunk használt adatbázis névre, illetve vegyük fel a többi adatázist is. A szerver nevét nem kell kitölteni csak ORACLE adatbázis kezelő esetén.

Fontos ! Az adatbázis nevek max. 8 hosszúak és ékezet nélküliek lehetnek. A cég megnevezés szabadon választott.

A rendszerbe történő belépéshez az MRC indító ikonra kell kattintani (sötétkék alapon fehér szálló sas sziluett és MR.C felirat), mire az alábbi MR.C plusz Rendszer indítása ablak, azaz a bejelentkező képernyő jelenik meg:

A felhasználók számára elérhető Login fülön a mezők közötti továbblépéshez a TAB (vagy ENTER) billentyűt kell használni, ezen a felületen az egérrel való lépegetés nem működik! A kitöltendő mezők:

  • Felhasználó: a kapott felhasználónév.

  • Jelszó: első belépéskor a kapott jelszó, utána az egyéni titkos jelszó. E két mező beírása után a következő kettő automatikusan kitöltésre kerül. Jogosultságtól és igénytől függően az adatbázist és az évet meg lehet változtatni.

  • Adatbázis: az elérhető adatbázisok közül azt kell kiválasztani, amelyikben dolgozni szeretnénk. A jobbra nyíllal, vagy a cella jobb szélén látható jobbra gombbal tekinthető meg, mely adatbázisokhoz van hozzáférésünk.

  • Év: a rendszer felajánlja az aktuális évet, ami szükség esetén átírható. Ez az évszám befolyásolja, hogy a rendszerben létrehozott bizonylatoknak mi lesz az iktatószáma (az iktatószám része az évszám).

Last updated