🛫Raktárközi mozgások, átminősítések

Raktárközi mozgások / átminősítések

Egyszerűsített raktárközi mozgás

Menü - Bizonylat kezelés - Raktári mozgások / átminősítések - Egyszerű raktárközi mozgás

Egyszerű raktárak közötti mozgatások elvégzésére alkalmas menüpont.

Raktárközi mozgatás lépései:

 • Válasszuk ki a mozgatni kívánt termék cikkszámát, a cél raktárnál a cikkszámot ez alapján a rendszer autmatikusan kitölti.

 • Adjuk meg a forrás, illetve cél raktárakat.

 • Adjuk meg az áthelyezni kívánt mennyiséget.

 • Adjuk hozzá a tételt az "F7-tétel hozzáadása" gombbal.

 • Majd nyomjuk meg a "Bizonylat készítése" gombot, melynek hatására elkészíti a bizonylatot és megtörténik az áthelyezés.

Raktárközi kiadásra előkészítés

Menü - Bizonylat kezelés - Raktárközi mozgások / átminősítések - Raktárközi kiadásra előkészítés

Fizikailag vagy elkülönülő raktárak közötti kiadást lehet vele kezelni. A rendszer figyelembe veszi a forrás és cél raktár szigorú kezelését, ezenkívül gyári számos mozgatás is lehetséges vele.

 • Új típusú raktárközi mozgás, vizuális tárhely kezeléssel

Ez a modul több lépésben valósítja meg a raktárközi mozgást:

 1. Előkészítés kiadásra, gyári számmal, tárhellyel, sorsszámmal stb.

 2. Összekészített áru elküldése

 3. A fogadó helyen, lehetőség van a megadott raktár szabályainak megfelelően korrigálni

Ez a modul abban különbözik az eddigiekhez képest, hogy az indítást és a fogadást, két különböző menüpontból lehet elérni, és a raktári szabály rendszert mindkét oldalon figyelembe veszi.

Raktárközi átvétel

Menü - Bizonylat kezelés - Raktárközi mozgások / átminősítések - Raktárközi kiadásra előkészítés

Fizikailag összefüggő vagy elkülönülő raktárak közötti bevétet lehet vele kezelni. A rendszer figyelembe veszi a forrás és cél raktár szigorú kezelését, ezenkívül gyári számos mozgatás is lehetséges vele.

Átminősítés

Menü - Bizonylat kezelés - Raktárközi mozgások / átminősítések - Átminősítés

Alap működése

Ha egy cikket/árut egyik raktárból a másikba szeretnénk átcsoportosítani.

Átminősítés gyakorlatilag megfelel a raktárközi mozgásnak, azzal a különbséggel, hogy a cikkszámot tudunk váltani. Lényege, hogy ’A’ cikket kivesszük FIFO-s egységáron és ’B’ cikként bevesszük az ’A’ cikk kivett egységárán. A bizonylat típus besorolásának ’ATM’-nek kell lennie.

Cikk átvezetés módosulás

A cikk átvezetésnél nem létező cikkre is átvezethető, akár egyedileg, vagy file-ból csoportosan.

Szétszerelés / Összeszerelés

Szett kezelés kiváltása Szétszerelés/Összeszerelés menüponttal

Állítsuk be hogy gyűjtőből kívánunk dolgozni ( 1.), majd állítsuk be a művelet típusát (2.). Válasszuk ki a gyűjtő cikket, állítsuk ben a paramétereket ( raktár, munkaszám, stb ) adjuk meg a mennyiséget, és nyomjuk meg a hozzáad gombot. A rendszer automatikusan a szett beállításban lévő tételeket rendeli hozzá, készítendő a mennyiséggel felszorozva. Abban az esetben ha a készleten nincs elegendő mennyiség a rendszer nem engedi elkészíteni ! Amennyiben minden rendben van, úgy nyomjuk meg a zöld lámpát ábrázoló gombot, és elkészíti a kivét, és bevét bizonylatot.

Ebben a menüpontban tudunk, kézi összeszerelést, szétszerelést indítani. Kezelése hasonló a raktárközi mozgáshoz, csak előtte a tevékenységet be kell állítani. Csak azok a bizonylat típusok jelennek, meg melyek besorolása ’G-01’, ’G-04’, hasonlóan a gyűjtő cikk kezeléshez Összeszerelés esetén, a cél cikket , szétszerelés esetén a forrás cikket, csak egyszer tudjuk megadni, csak az összetevőket lehet szaporítani. Szétszerelés esetén az egységárat nekünk kell megadni, mert a rendszer nem tudja, hogy az árat honnan vegye. Összeszerelés esetén, ezt nem kell, hiszen az ár az összetevők FIFO-s kivét árából keletkezik. Abban az esetben, ha egyéb költség ( bér , gép stb.. ) jelenik meg, értékét, az elkészült bevét bizonylat Költségek füles lapjára kell felvinni.

- Szétszerelés, mennyiséget ellenőriz

Abban az esetben, ha a mennyiség ellenőrzés be van kapcsolva, akkor csak azonos mennyiségi egységű terméket enged beválasztani, és ellenőrzi, hogy a bejövő mennyiség megegyezik-e a szétszerelt mennyiséggel

 • Átminősítés, Szétszerelés/Összeszerelés tárhelyet automatikusan átemeli a cikkből

 • Átminősítés, Szétszerelés/Összeszerelés tárhely beválasztás mennyiségi bontásban

Belső megrendelésből - Kiadás

Menü - Bizonylat kezelés - Raktári mozgások / átminősítések - Belső megrendelésből Kiadás

Belső megrendelésből a raktárban foglalt termékek kiadását szolgálja.

TEK igényből - Kiadás

Menü - Bizonylat kezelés - Raktári mozgások / átminősítések - TEK igényből Kiadás

Tárgyi eszköz igénylés esetén használjuk. Belső megrendelésből a raktárban foglalt tárgyi eszközök kiadását szolgálja. A fentiekhez képest a rendszer automatikusan generál a mennyiségnek megfelelő leltári számot, amit vonalkód nyomtatóval ki lehet nyomtatni, és a tárgyi eszközre rá tudjuk ragasztani ( opció ). A kiadás folyamán a rendszer a Tárgyi eszköz modulba generál egy tárgyi eszköz fejlécet amit a számvitel megfelelő adatokkal kiegészít, majd aktívál.

A vonalkódot a Tárgyi eszköz adatlapról is ki lehet nyomtatni. A vonalkód nyomtatás leírása megtalálható a Tárgyi eszköz adatlap leírásban!

Belső megrendelés központtól

Ez a lap jelenleg nem tartalmaz szöveget. Rákereshetsz a lap címére más lapok tartalmában, vagy megtekintheted a kapcsolódó naplófájlokat.

Útonlévő készletből bevételezés

Ez a lap jelenleg nem tartalmaz szöveget. Rákereshetsz a lap címére más lapok tartalmában, vagy megtekintheted a kapcsolódó naplófájlokat.

Útonlevő készletre kiadás

Ez a lap jelenleg nem tartalmaz szöveget. Rákereshetsz a lap címére más lapok tartalmában, vagy megtekintheted a kapcsolódó naplófájlokat.

Last updated