🧮Számvitel

Fontos dolgok a fókuszban

 • Teljes körű számvitel, manuális, vagy automatikus feladás a könyvelés felé, akár modemen keresztül a földrajzilag elkülönülő telephelyek esetén

 • Automatikus kipontozás, ügyfél folyószámla

 • Munkaszámok, költséghelyek szerinti csoportosítása

 • Korlátlan számú könyvelési napló, bizonylat történeti áttekintés

 • Több önálló könyvelést végző intézmény adatainak főkönyvi és pénzforgalmi szintű összesítése

 • A beérkező és kimenő számlák alapján tetszőleges időszakra áfa analitika készítése, még a főkönyvi feladások előtt

 • Sztornó számlákat negatív előjellel könyveli - Igényként felmerült, ha egy sztornó számlát könyvelünk, a rendszer negatív összegként jelenítse meg, ezzel elérjük azt, hogy a forglmi kimutatásban azonos oldalon szerepel a árbevétel, illetve a költség.

 • Könyvelési paraméterek

A könyvelési paramétereknél a cikktörzsben megadott kontír főkönyvi számláktól eltérő kontírozás is beállítható termelés könyveléséhez. Lehetőség van akár ügyféltől, deviza nemtől, bizonylattípustól függő kontírozás beállítása.

 1. Amennyiben a kimenő számlán szereplő bizonyos ügyfelenként szeretnénk az árbevételt könyvelni ,akkor a beállítás a következő: a könyvelési kódhoz a cikknél beállított termelés könyvelés tipust kell beválasztani, a bizonylat kódhoz a kimenő számla kódját az ügyfélhez azt az ügyfélkódot kell kiválasztani amelyiket külön főkönyvi számra szeretnénk könyvelni, a könyvelési naplót és a T főkönyvi számot nem kell kitölteni, (mert azt a bizonylat beállításból veszi.) a K főkönyvi számhoz azt a főkönyvi számot kell beválasztani a számla tükörből, amire külön szerenénk könyvelni a megadott ügyfél bevételét.

 2. Abban az esetben, ha a kimenő szállítólevélen szereplő cikkhez tartozó beszállítónként szeretnék az ELABE-t könyveli akkor a beállítás a következő: a könyvelési kódhoz a cikknél beállított termelés könyvelés tipust kell beválasztani, a bizonylat kódhoz a kimenő szállítólevél kódját kell megadni az ügyfélhez azt a beszállító ügyfélkódot kell kiválasztani amelyiket külön főkönyvi számra szeretnénk könyvelni, a könyvelési naplóhoz az ELABE illetve valamilyen naplót meg kell adni .a T és K főkönyvi számhoz az ELABE beszállítónkénti könyveléséhez a megfelelő főkönyvi számot kell beválasztni a számla tükörből,

 3. A paraméterezélnél továbbiakban lehetőség van még deviza nemenkénti paraméterezésre is a fentiel alapján.

Figyelem !! - ha nem szeretnénk devizanemenként könyvelni, akkot a DEVIZÁT NE töltsük ki

Last updated