💰Árfolyam/Kamatok

Árfolyam

Menü - Törzs karbantartás - Árfolyam/Kamatok - Árfolyam

Különböző devizanemek deviza, illetve valuta közép, eladási és vételi árait tarthatjuk karban. Kézzel is felvihetünk új értékeket, de az "Importálás" gomb sehgítségével könnyedén feltölthetjük az adatokat.

• Napi árfolyam internetről betölthető

A rendszer a napiarfolyam.hu internetes oldalról az MNB közép árfolyamot letölti, és beilleszti a STD besorolású árfolyam törzsbe. A betöltött árfolyamokról egy naplót készít és megjeleníti, a képernyőn ellenőrzés céljából.

Figyelem ! Az árfolyam esetleges pontatlanságáért, vagy a hibás betöltésért a CompLOG MRC Kft semmilyen felelősséget nem vállal !

Árfolyam betölthető *.csv file-ból is:

Fejléc : Dátum; EUR; USD; ... Adatsorok : YYYY/MM/DD; Árf1; Árf2; ... ( MNB-től letölthetőt is elfogadja )

Kiindulási árak árfolyama

Menü - Törzs karbantartás - Árfolyam/Kamatok - Kiindulási árak árfolyama

A kiindulási árak árfolyamát állíthatjuk be a devizanem, a rögzítés időpontja és az árfolyam megadásával, majd mentésével.

EUR Árfolyam

Menü - Törzs karbantartás - Árfolyam/Kamatok - EUR Árfolyam

Az euró kereszt-árfolyamának állítására ad lehetőség. A váltóérték és váltás devizájának megadása után megadva a módosítás dátumát menthetjük el az árfolyamot.

Banki alapkamat

Menü - Törzs karbantartás - Árfolyam/Kamatok - Banki alapkamat

Megadott dátumhoz beállíthatjuk a ( alap ) késedelmi kamat százalékát. Ezt az adatot a rendszer a késedelmi kamat számító levél készítésekor használja.

Büntető százalék visszárura

Menü - Törzs karbantartás - Árfolyam/Kamatok - Büntető százalék visszárura

Szállítóra elvitt áru, ha visszaszállításra kerül, akkor az eltelt napok függvényében a megadott százalékkal csökken a visszavett áru értéke. A visszárura kiszámlázott büntető százalék állítására nyújt lehetőséget. Eltelt napok számának és a büntető százalék értékének megadásával, majd mentésével.