📙Törzsadatok

Szállás

Általános leírás

A Szállás menüpont alatt tudunk új szállodákat felvenni és menedzselni.

A "Szállás" fülön tudjuk a szálloda alapadatait megadni, mint a szálloda neve, címe stb. Egy szállás beválasztása után a további füleken megadhatjuk a szállás illetve az utas típust, a szobákat, a szobák leírását (pl. ágyszám), szállás jellemzőit (pl. állatbarát, ingyen Wifi stb.), és esetlegesen a szálloda egyéni szolgáltatásait.

Új szállás felviteléhez állítsuk alaphelyzetbe a menüpontot az "Alap" gombbal, vagy nyissuk meg újra. Ekkor üresen jelennek meg a szállás karbantartó mezői, melyek kitöltésével, majd mentésével tudunk új rekordokat felvinni.

Ha alul a "Szállás lista"-ból kiválasztunk egy szállodát a megtekintés gombbal tudjuk behívni. Ilyenkor a "Szállás karbantartó” résznél a cellák kitöltődnek, és az adatokat módosítani tudjuk az adatok átírásával, majd a „Módosítás” gomb megnyomásával.

Szállás

A "Szállás" fülön adjuk meg a szállás alap adatait, mint a szállás nevét, címét és jellegét. A szállás mentése után a többi fül is elérhetévő válik.

Szállás/Utastípus

Ezen a fülön adhatjuk meg a szálláshoz tartozó utastípusokat. A rendszerbe felvitt utastípusok közül egy sorszámmal ellátva adhatunk hozzá a szálláshoz utastípust.

Szobák

A szálláshoz tartozó szobák típusa állítható be ezen a fülön. A "Szoba" mező beválasztható, így az előre felvitt szobatípusoakt egyszerűen hozzáadhatóak a minimum, illetve maximum fő értékek beállításával.

Szoba jellemzők

Ezen a fülön rendelhetjük össze az utastípusokat a szobákkal és ágyakkal.

Szállás jellemzők

A szállsához egyéb jellemzőket rendelhetünk, mint gyermekmedenve, Wi-Fi, stb.

Egyéb szolg.

Továbi egyéni szolgáltatásokat rendelhetünk a szállsához.

Járat

A Járat menüpontban tudunk új járatokat felvenni és a már korábban felvetteket karbantartani.

A "Járat" fülön tudjuk a járat alapadatait rögzíteni, mint a járat típusa (repülő, busz vagy hajó), megnevezése, indulási és érkezési helye, stb. Egy járat beválasztása után a további füleken megadhatjuk az utas típust, a jegyeket és jellemzőiket, illetve a járat egyéb jellemzőit, mint turtnus és kapacitás.

Új járat felviteléhez állítsuk alaphelyzetbe a menüpontot az "Alap" gombbal, vagy nyissuk meg újra. Ekkor üresen jelennek meg a járat karbantartó mezői, melyek kitöltésével, majd mentésével tudunk új rekordokat felvinni.

Ha alul a "Járat lista"-ból kiválasztunk egy járatot, a "Megtekintés" gombbal tudjuk behívni. Ilyenkor a "Szállás karbantartó” résznél a cellák kitöltődnek, és az adatokat módosítani tudjuk az adatok átírásával, majd a „Módosítás” gomb megnyomásával.

Járat

A "Járat" fülön választhatjuk ki a járat típusát és adhatjuk meg a járat alapvető adatait, mint nevét, indulási és érkezési helyét. A járat elmentése után a többi fül is elérhetévő válik.

Utastípus

Ezen a fülön megadhatjuk, hogy milyen utastípusokat különböztetünk meg a járat igénybevétele során.

Jegy

A "Jegy" fülön megadhatjuk, hogy milyen jegyek tartoznak az adott járathoz.

Jegy jellemzők

Ezen a fülön rendelhetjük össze az utastípusokat a jegyekkel és ülőhelytípusokkal.

Járat turnus

Ezen a fülön adhatjuk meg a járat turnusát, ami alatt az indulási és érkezési időpontok értelmezettek.

Mivel járatokból oda és vissza járatok vannak, ezért nem értelmezett a rendszerben olyan, hogy oda-vissza járat egyben. Ezért csak az oda indulás és érkezési dátumok kitöltésének van jelentősége.

Amennyiben periodikusan ismétlődő járatokat szeretnénk felvinni, akkor használjuk a vissza indulás és érkezés mezőket is, mint utolsó visszaindulási dátum. Ha így mentjük el, a rendszer automatikusan a turnus hosszának megfelelően legenerálja periodikusan a járat dátumait.

Járat kapacitás

A járathoz tartozó kapacitásunkat állíthatjuk be általánosan vagy dátum szerint.

Járat összerendelés

Általános leírás

Oda és vissza járatokat rendelhetünk össze egyszerűen ennek az oldalnak a segítségével. Keresés után jelöljük ki az összerendelendő járatokat, majd nyomjuk meg az "Összerendel" gombot.

Turnus

Általános leírás

A "Turnus" menüpont alatt tudunk új turnusokat felvenni, meglévőket módosítani.

Megadjuk a turnus nevét (pl. 8 nap 7 éj) majd megadjuk az éjszakák számát (pl. 7) és a mentés gombal elmenjtük azt. Ezután a turnus nevével tudunk hivatkozni rá.

Helység

Általános leírás

Országok és azon belül helységek karbantartására szolgáló menüpont.

Az "Alap" gomb megnyomása vagy az oldal újratöltése után kiürülnek a karbantartó mezői, melyek kitöltésével felvihetünk új országot a rendszerbe.

Ha kiválasztunk egy országot az "Ország lista"-ból majd a megtekintés gombbal betöltjük azt, az ország adatait módosíthatjuk. A "Módosítás" gombbal véglegesíthetjük a változásokat.

Egy országon belüli helységek karbantartására szolgál a helység fülecske. A helység országának kiválasztásával, nevének és típusának megadásával tudunk új helységet felvinni a rendszerbe.

Helységet megtekintés után szerkeszthetünk, majd a "Módosítás" gombbal menthetünk.

Megállók

Általános leírás

Buszos utaknál, itt tudjuk megadni a felszálló és leszálló megállókat.

A "Megálló karbantartó" kitölthető mezőivel tudunk új megállókat felvenni, vagy módosítani.

A "Rögzített megállók" főcím alatt tudunk a rögzített megállók között keresni (Név), illetve törölni a "Törlés" gombbal.

Ágy és utas típus

Általános leírás

Ebben a menüpontban utas-, ágy- és ülőhelytípusokat vehetünk fel a rendszerbe.

Az "Utastípus" fülecskén állva vihetünk fel vagy módosíthatunk utastípusokat. Új utastípus felviteléhez nyomjuk meg az "Alap" gombot vagy töltsük újra az oldalt. Ennek hatására kiürülnek a kitölthető mezők és megadhatjuk az új utastípus adatait. A "Mentés" gomb megnyomásával véglegesíthetjük a felvitelt.

Utastípust megtekintés után tudunk szerkeszteni. A "Módosítás" gombbal tudjuk véglegesíteni.

Az "Ágytíp. / Ülőhelytíp." fülecskén tudjuk az ágytípusokat, illetve ühőhelytípusokat karbantartani. Új felviteléhez adjuk meg a típus nevét és válasszuk ki, hogy ágy vagy ülőhely. A "Mentés" gombbal véglegesítsük a felvitelt.

Módosítani megtekintés után lehet, melyet a "Módosítás" gombbal véglegesíthetünk.

Lemondási díj

Ebben a menüpontban tudjuk medadni egy utazási szerződés lemondási díjat, napokban számítva. Például, van egy általános szerződés amit ha 90 nappal a az út indulása előtt lemondunk a teljes ár 10%-át kell kifizetni.

Kedvezmények

Általános leírás

A "Kedvezmény" menüpotban a rendszerbe felvitt kedvezményeinket tarthatjuk karban vagy vehetünk fel újakat.

Új kedvezményt a menüpontra kattintás után vihetünk fel, amikor még üresek a mezők vagy ha kitöltöttek a mégse gomb megnyomásával törölhetők.

Egy már felvitt kedvezményt módosítani a "Megtekintés" gomb megnyomása, majd a rekondok módosítása után a "Módosítás" gombbal lehet.

Kiutazási akciók

Alap működése

Ennek a modulnak a használatával tudjuk az utainkat illetve szállásainkat lekaciózni, vagy Last Minute árat beállítani neki.

Miután lehívtuk az utazásokat, az "Akciós" oszlopban a 0-a értéket megváltoztatjuk az akciós árra, kiválasztjuk, hogy "Last Minute" vagy "Kiemelt" ár-e majd alul a "Tételek módosítása" gombra kattintva elmentjük a módosítást.

Kiutazás first minute

Általános leírás

First minute utazásokra értelmezett kedvezmények beállítására szolgáló menüpont. Utazásokra megadható a módosítás módja, értéke. Törölni a "First minute törlés kalkulációban, értékesítésben" szekcióban lehet, az utazás kiválasztásával és a "Törlés" gomb megnyomásával.

Jutalék

Ez a lap jelenleg nem tartalmaz szöveget. Rákereshetsz a lap címére más lapok tartalmában, vagy megtekintheted a kapcsolódó naplófájlokat.

Objektumok

Ez a lap jelenleg nem tartalmaz szöveget. Rákereshetsz a lap címére más lapok tartalmában, vagy megtekintheted a kapcsolódó naplófájlokat.

Last updated